Atunci când vine vorba despre amenajarea biroului unor copii nu trebuie să-ți scape din vedere faptul că atât atenția, concetrarea cât și creativitatea pot fi sporite printr-o serie de amenajări, atent gândite, ale locului unde aceștia își vor susține activitatea.
1. Organizarea biroului
a. Elimină toate distragerile
Prin distrageri facem referire la televizor, dispozitive electronice( telefon, tabletă ), sau orice altceva l-ar putea întrerupe din scris/învățat, astfel pierzându-și concentrarea.
b. Folosește un calendar
Indiferent de tipul calendarului, important este să fie la vedere, astfel încât copilului să îi fie mereu amintite evenimentele importante sau lucrurile pe care le are de făcut precum:
- Programarea temelor
- Activități practice
- Evenimente sociale
- Orice altceva considerați de a avea o importanță sporită
c. Iluminează corespunzător biroul
Indiferent de perioada zilei, copiii trebuie să aibă o iluminare corectă asupra biroului lor pentru a nu le fi obosită vederea și pentru a nu își pierde concentrarea.
Acest lucru poate fi realizat prin plasarea corespunzătoare a biroului față de geam sau de sursa de iluminare a camerei. Dacă acest lucru nu este posibil, recomandat este să plasați o lampă pe birou.
d. Grupează obiectele de pe birou
Pentru a eficientiza procesul de învățat/scris, cel mai bine ar fi ca toate obiectele de pe birou să aibă un loc bine ales. Stilourile, pixurile și creioanele ar trebui să fie puse împreună, în caz de nevoie, copilul să știe exact de unde să le ia. Când vine vorba despre cărți și caiete, povestea este aceeași, astfel copilul va dispune de un spațiu mai mare pe birou pentru a își desfășura activitatea.
2. Personalizarea biroului
Pentru a face lucrurile mai distractive și pentru a-i oferi mai multă motivație să se apuce de treabă copilului dumneavoastră, venim în ajutor cu câteva idei cel puțin interesante, care vor transforma procesul de învățare într-o joacă.
a. Folosește pixuri și papetărie colorată
Pe cât de important, pe atât de plictisitor este scrisul atunci când vine vorba de învățat, însă asta nu înseamnă că și instrumentele de scris sau hârtia trebuie să fie la fel. Pixurile de diferite culori, creioanele cu radiere amuzante sau post-it note-urile colorate sunt doar câteva dintre elementele care pot să transforme experiența plictisitoare într-o experiență mult mai plăcută și dezirabilă.
b. Găsește organizatoare de birou amuzante
Pentru a nu pierde din lucruri și a le păstra la locul lor, recomandăm folosirea de organizatoare. Indiferent că e vorba despre pixuri, creioane sau agrafe de birou, niște organizatoare viu colorate, nu doar că vor detensiona atmosfera, dar vor face și tot procesul de reogranizare a lucrurilor după folosirea lor mult mai distractiv.
c. Alege un scaun potrivit
Când vine vorba de modelul de scaun, acesta poate varia foarte mult. Recomandăm un scaun funcționabil, reglabil pe înalțime, restul caracteristicilor, cum ar fi culoarea, tipul spătarului sau al picioarelor, cel mai bine ar fi să le alegeți împreună cu copilul dumneavoastră.
d. Vopsește biroul în altă culoare
Folosind niște culori noi și aprinse poți să transformi biroul copilului într-o adevărată capodoperă. Recomandat ar fi să-l lași chiar pe el să își testeze imaginația pe propriul birou, mai ca apoi distracția avută in timpul acestui proces făcându-l să perceapă biroul ca pe un loc mult mai plăcut, care îi aparține.
Vezi și semnificația culorilor în Feng Shui aici : https://amenajarebirou.ro/stil/birou-feng-shui/
- Pentru amenajarea biroului de băieți se recomandă folosirea unei singure culori, de preferat albastra, deoarece poate fi utilizată și mai târziu, după ce copilul crește chiar dacă alegi să redecorezi camera, fiind ușor de integrat în orice stil de design pe care îl alegi.
- Pentru amenajarea biroului de fete se recomandă folosirea nuanțelor roz sau violet, putând fi adăugate ulterior elemente elemente decorative cu prințese sau alte elemente fantastice.
Sursă foto: https://www.pexels.com/
Lasă un răspuns