Indiferent că e vorba despre propria casă sau despre locul tău de muncă, amenajarea în stil Feng Shui poate avea o serie de beneficii asupra ta sau a angajaților tăi. Amenajat în acest mod, contribuie în sens pozitiv asupra concentrării, inspirației și productivității și sporind creativitatea, succesul și comportamentul disciplinar.
Ce reprezintă Feng Shui?
Feng Shui este o artă prin care se studiază energia vitală care ne înconjoară. Prin corectarea și echilibrarea fluxului de energie din spațiile unde trăim si muncim, reușim să influentăm în cel mai bun mod cursul vieții noastre.
În Feng Shui, totul are o cauza, o interpretare și un efect. Ca și esență, această artă străveche ne învață să trăim in armonie cu natura, să echilibrăm si să imbunătățim cursul natural al energiei care se află peste tot și în toate.
Un Feng Shui bun se recunoaște printr-o viață liniștită și împlinită, plină de satisfacții și succese pe toate planurile. Corectarea fizică a spațiului în care trăim și muncim ne aduce noroc financiar, sănătate și fericire.
Astfel, prin Feng Shui se creează o punte de legătura între materialism si spiritualitate.
Integrarea principiului Feng Shui în amenajarea biroului tău
Când vine vorba de Feng Shui orice detaliu este important așa că urmăriți acest articol până la capăt pentru a fi siguri că profitați la maxim de beneficiile acestui stil!
1. Amplasarea biroului
Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vă desfășurați munca este amplasarea biroului de lucru. Această aranjare vă poate asigura succesul sau vă poate distruge întreaga carieră transformând fiecare zi într-una stresantă şi contra-cronometru. Biroul nu trebuie aşadar aşezată la întâmplare şi nici în funcţie de alte utilităţi ale încăperii. În primul rând biroul trebuie aşezat în aşa fel încât atunci când lucraţi să staţi cu spatele la perete şi cu faţa la o fereastră sau, dacă acest lucru e imposibil, măcar cu faţa spre uşă. Nicidecum scaunul biroului nu va sta cu spatele către fereastră deoarece este de rău augur şi va alunga oportunităţile şi deschiderile.
2. Iluminarea corespunzătoare a camerei
Una dintre regulile acestei arte asiatice presupune ca orice spaţiu să fie cât mai bine luminat în mod natural. Se aplică bineînţeles şi în amenajarea biroului în stil Feng Shui. Trage jaluzelele pentru ca lumina soarelui să scalde întreaga încăpere. Un birou bine iluminat va atrage şi menţine energia pozitivă şi în plus te va vitaliza pentru întreaga zi. Este valabil şi în cazul aerului proaspăt.
Aerisirea biroului este de asemenea foarte importantă. Aerul curat care pătrunde pe fereastră are rolul de a-l înlocui pe cel încărcat nu doar de praf şi monoxid de carbon, ci şi de probleme, frustrări şi oboseală.
3. Prezența plantelor
Dacă vorbim despre o amenajare Feng Shui pentru birou, atunci nu putem omite plantele care sunt responsabile pentru situaţia financiară. Este recomandat să aveţi pe birou un mic ghiveci sau o glastră cu flori ( În cazul florilor din glastră, atenţie să fie mereu proaspete. La primul semn de ofilire, acestea trebuie înlocuite deoarece încep să atragă opusul prosperităţii.), dar şi în restul încăperii puteţi amplasa plante.
Sunt recomandate cele cu frunze mari, verzi şi rotunjite. Arborele de cafea, begonia, anthurium sau ficus se vor adapta foarte bine condiţiilor, vor facilita oportunităţile financiare prin culoarea verde vibrant a frunzelor şi în plus vă vor împrospăta aerul şi vă vor oferi o doză de prospeţime zilnică.
Când vine vorba despre amplasarea lor, cel mai recomandat ar fi să le așezați în colțul din Sud-Est-ul camerei sau în proximitatea acestuia în cazul în care este ocupat și nu poate fi eliberat.
Țineți minte să îndepărtați frunzele și florile uscate pe măsură ce apar deoarece sunt materii moarte care atrag vibrații negative, letargie și regres.
4. Prezența obiectelor decorative și a statuetelor
Foloseşte obiecte de decor care să împrăştie lumina precum cristale, vaze din sticlă albă transparentă, copaci de decor cu pietre semipreţioase etc. Clopoţeii de vânt agăţaţi la fereastră sunt un magnet pentru succesul în carieră.Un tablou reprezentând o zi însorită va fi de asemenea o sursă de relaxare optimă pentru a lucra nestingheriţi. Pentru o luminozitate mai mare, puteţi chiar zugrăvi pereţii în alb sau galben.
Un rol important îl au de asemenea și statuetele, în arta Feng Shui acestea au diferite simboluri și semnificații. Dacă ne oprim la Feng Shui pentru birou, atunci, cele mai indicate statuete sunt cele care reprezintă cocoşul (alungă orice tip de animozităţi), delfinii (aduc linişte şi elimină stresul şi migrenele), figurina Chi Lin (simbol puternic al prosperităţii indicat pentru birou), dragonul (plasat pe o poliţă în partea de est a încăperii va atrage norocul). Pe langă acestea mai sunt și alte statuete reprezentative precum broasca, elefantul, etc.
Culori Feng Shui la birou
Ultimele dar nu cele din urmă, culorile biroului. Acestea trebuie să fie deschise, calde. Sunt recomandate culorile bej, nisipiu, gri deschis şi galben deschis. Acestea nu sunt singurele culori folosite în amenajările interioare ale spaţiilor de lucru. Se folosesc şi culori închise, dar este totuşi indicat, atunci când o faci, să le combini cu tonuri deschise, blânde. Culorile vii agită corpul şi spiritul.
- Galben: încurajează optimismul şi speranţa, sporește concentrarea și atenţia şi stimulează intelectul;
- Verde: reprezintă creşterea, vitalitatea şi abundenţa;
- Albastru: caracterizează fiabilitatea şi securitatea, mărind totodată creativitatea;
- Negru: încurajează introspecţia şi deschide noi orizonturi;
- Maro: Susţine şi întăreşte corpul, dar nu stimulează spiritul;
- Alb: Dinamizează spiritul şi concentrarea mentală, dar epuizează corpul;
- Gri: Stimulează concentrarea, dar epuizează corpul;
( Imagini preluate de pe: https://www.pexels.com https://pixabay.com )
Lasă un răspuns